Sport & Bewegen

Gezond Den Bosch op 10 november 2019

De vierde editie van Gezond Den Bosch staat zondag 10 november op het programma. Het is het grootste en gezelligste Brabantse evenement betreffende vitaliteit. Bezoek de grote infomark of laat u informeren bij een van de vele lezingen zoals Vitaliteit,

De voedings-quiz en Diabetes. Maar kom natuurlijk ook langs voor een ontspannen gezichtsmassage en vergeet niet lekkere gezond hapje proeven.

Naast de lezingen, informatiemarkt en workshops (waaronder Zelfverdediging voor vrouwen, Valpreventie en Yin-Yoga) is het Jeroen Bosch Ziekenhuis aanwezig met o.a. de Health Check Box. Binnen 5 minuten hebben zij de lichaamsmeting, vitale functiesmeting en de bloedmeting voltooid en heeft u uw totaal overzicht in uw hand. Daarnaast zijn er andere partners die kleine Fittesten zoals beenscan, gehoortest, stresstest, voetscan, reflextest gratis uitvoeren. En vergeet niet in de Escaperoom van de GGD te stappen!

Gezond Den Bosch heeft drie zones: Gezondheid & Medisch, Voeding & Lifestyle en Body & Mind.

Het festival is van 11.00 tot 16.00 uur in De Plek aan de Marathonloop 7 in Den Bosch. (Maaspoort). Bezoek aan Gezond Den Bosch is gratis,

Kijk voor meer informatie op www.gezonddenbosch.nl

Nieuws van bewegingscentrum 50 plus

In de nieuwsbrief van Bewegingscentrum 50 plus wordt nader in gegegaan op het feit dat zorgverzekeraars sport en bewegingsinitiatieven niet meer subsidieerd. Dat is een jammerlijke misvatting, want sportende en bewegende ouderen zijn vitalere ouderen.

Bij hen kwam de volgende vraag naar boven:
Hoe kan binnen de gemeente Den Bosch voor iedere oudere een geschikte en betaalbare mogelijkheid tot sporten worden aangeboden? 

Het bestuur van Bewegingscentrum 50plus stelt zich graag beschikbaar als gesprekspartner om bovenstaande vraag te beantwoorden.

Gedachten die bijvoorbeeld bij hen naar boven kwamen:

  • Hoe kunnen we zorgen voor betaalbaarheid van de bewegingsactiviteiten en het in stand houden van een divers aanbod?
  • Kan de gemeente nog een bijdrage leveren voor de minst draagkrachtigen door het verlenen van bijvoorbeeld bijzondere bijstand?
  • Hoe kan voldaan worden aan de voorwaarden van zorgverzekeraars voor vergoeding? Wat moeten we daarvoor doen en is dat te realiseren?
  • Zijn de zorgverzekeraars ook bereid te overwegen bewegingsactiviteiten van andere aanbieders te vergoeden? Elke sportactiviteit zorgt immers voor een betere gezondheid en dus minder beroep op de verzekering?
  • Bewegingscentrum 50plus werkt alleen met gediplomeerde docenten voor veel van de activiteiten.
  • Kan er een samenwerkingsvorm met een zorginstelling gevonden worden waardoor aan de voorwaarden van de zorgverzekering voldaan kan worden?
  • Is samenwerking tussen meerdere aanbieders van sport voor ouderen een goed idee? Misschien zelfs noodzaak?

Deelt u deze bezorgdheid? Ziet u het als uw taak om mee te werken aan een oplossing? Wij zijn in ieder geval ook bereid mee te denken en te werken.

Kijk HIER op de site van bewegingscentrum 50 plus

Sport & Bewegen

Seniorenraad 's-Hertogenbosch

In samenwerking met sportverenigingen en overige sportaanbieders wil de gemeente ’s-Hertogenbosch het beweegaanbod voor 50-plussers vergroten, met als doel zo veel mogelijk inwoners actief te laten zijn. Alle inwoners van ‘s-Hertogenbosch dagen we uit om mee te doen met ´S-PORT, ieder op zijn eigen niveau met zijn eigen talenten. Door zelf te sporten of bij te dragen aan de sport in de stad ontmoet u anderen! ´S-PORT is van ons allemaal! Kom ook in beweging!

Wilt u wel sporten of bewegen maar weet u niet wat? Heeft u moeite met het vinden van de sport die bij uw mogelijkheden past? Kent u iemand die graag wil sporten, maar daar zelf niet uitkomt? Neem dan contact met ons op! U bent van harte welkom tijdens het Samen gezond Spreekuur. Wij helpen u graag verder.

In samenwerking met sportverenigingen en overige sportaanbieders wil de gemeente ’s-Hertogenbosch het beweegaanbod voor 50-plussers vergroten. Een paar keer per jaar worden 50-plussers gericht uitgenodigd voor een Fittest, met daaraan gekoppeld een kennismaking met (nieuwe) sportaanbod.
Fittesten

Buurtsportcoaches